Hivern a Porrera


Hivern a Porrera


Ceps:
Vinyes d’una hectària on s’hi poden trobar 3.000 ceps en coster de la varietat Garnatxa d’una edat igual o superior als 85 anys. Vinya de secà amb Orientació de la plantació Nord-Est en una alçada de 600 metres sobre el nivell del mar.
Donada l’inclinació del terreny amb una pendent del 50% tots els treballs sobre la vinya s’han de dur a terme mitjançant equip humà o de tracció animal.
Tots els ceps estan sobre peu americà Richter 110. Donant un fruit de màxima qualitat. La formació de la Garnatxa és en Vas, coincidint amb les formacions tradicionals de l’època en les quals van ser plantades.

Un vigor reduÏt, d’uns 400g per cep, aporten estructura, color i llarga vida als seus vins.



Tipus de Sòl i Tractaments:

Terreny no homogeni amb Licorella a les parts baixes i argil·la vermella i groga a les parts més altes. Aportant uns perfils de terroir incomparables i únics.
Drenatge natural de l’aigua per l’exterior de la finca donada les seves carateristiques naturals de l’entorn.

Vent a primeres hores de la tarda de component Sus-Oest que aportan una bona ventilació i ajuden a un millor homogeneÏtat dels seus fruits. Agricultura biodinàmica respectant els cicles llunars i planetaris.


Producció:

1.200kg/Ha de Caranyana de producció mitjana cada anyada.
Vi:
Vi d’una sola bota.
Ceps de Garnacha ancestral vinificada en la seva totalitat amb rapa madura, tal com es vinificava al Priorat durant quasi tot el S.XX en tancs de cimén.

La fermentació es dur a terme per llevats autòctons i a baixa temperatura amb maceració post-fermentativa que ronda els 7 dies.
Més d’un any en criança en una sola bota de 1000L de roure francès. 


Cata a la vista: 

Roig rubí, brillant, reflexes granates, capa mitja-alta.
Cata al nas:
Fragant, aromes florals, violetas, flor de azahar, aromes de fruita negra, notes balsàmiques, herbes aromàtiques del Mediterrani, punts minerals.
Cata a la boca:
Suau, elegant, seductor, notas especiades i cuir, cacu. Gran acidesa equilibrada, tanins fins, llarg, persistent. Tot un perfum





No hay comentarios:

Publicar un comentario